Dreams and their realisation

Arthur Briscoe (1873 - 1943) werd wereldberoemd met zijn voornamelijk nautische schilderijen en etsen. Hij was een fervent zeiler. Zijn schilder carrière starte gelijktijdig met de eerste uitgaven van het Engelse tijdschrift Yachting Monthly. En vanaf het begin in 1906 tot ver in de jaren '30 leverde hij bijdragen aan het blad. Spotprenten, reisverslagen en technische artikelen wisselden elkaar af.

Zijn werk voor de Yachting Monthly is in latere jaren in de vergetelheid geraakt. Dat was voor mij de aanleiding om hier een boek over te schrijven. Het boek bevat een beknopte biografie en natuurlijk een groot overzicht van zijn werk voor de Yachting Monthly.

Behalve het samenstellen en schrijven is natuurlijk ook de vormgeving en drukwerkbegeleiding gedaan, en het is in eigen beheer uitgegeven.

Het boek is met name in Engeland zeer goed ontvangen en stond o.a. op de shortlist van beste nautische titels van het gerenomeerde tijdschrift Classic Boat en kreeg uitgebreide reviews in diverse watersportbladen, waaronder Yachting Monthly. Er is dan ook interesse van over de hele wereld, tot in Japan zijn er exemplaren van verkocht.

Auteur Frank Zomerdijk.

Hardcover, 135 pagina's. Tekst Engels, Formaat 170 x 240 mm