KAARTEN

Graphic Bites noem ik ze soms graag, de kaarten die ik met enige regelmaat druk. En omdat ik ook digitaal werk heb ik het als afzender graag over Graphic bites & bytes. GRRRR...

Maar het zijn net zo goed verfijnde linosnedes, gemengd met typografie. 

Business card met een bite...

Graphic Design met een bite op briefkaartformaat. Want waarom zou een visitekaartje altijd zo klein zijn? Ja ook handig natuurlijk, maar deze kaarten hebben zo hun eigen meerwaarde, bijvoorbeeld meegestuurd bij een aankoop. Met alleen een webadres heb je alle informatie tot je beschikking, en hoe vaak krijg je nu nog een kaart per post...?

Gedrukt in zwart en brons metallic met houten en loden letterfonts.

Funk you

Funk you is de tegenhanger van de bekende verbale middelvinger. Een grafische knipoog voor funk lovers.

In vier funky kleuren gedrukt op een stevig wit ongestreken papier in een beperkte oplage.

Formaat 17,5 x 13,5 cm.

Do it (don't quit)

Iedereen heeft wel eens een 'ik geef het op' moment om tegen te vechten. Een aanmoediging (do it) klinkt dan veel positiever dan het negatieve don't quit, toch? Eentje voor aan de muur dus, en daarom op iets groter formaat en op papier met een prachtige structuur. Voor jezelf, of om te geven aan iemand die de boodschap goed kan gebruiken!

Gedrukt 250 grams Gmund ivoor in een beperkte oplage. 2 drukgangen in zwart en brons metallic. Formaat 29 x 17cm.

Cross Seas

Cross seas, ofwel kruiszeeën. Het fenomeen dat optreed als de golven, opgezweept door de wind, worden gekruist door golven van een weersysteem verder weg. Dit geeft een verwarde golfslag waarbij niet zelden de op elkaar botsende golven hoog oplopen en 'breken'. Oliegoed en een zuidwester zijn dan geen overbodige luxe.

Linosnede in twee kleuren met de titel gezet in de Libra van de Nederlandse letterontwerper Sjoerd de Roos. 3 drukgangen, genummerd en gesigneerd in een oplage van 15 stuks.

Formaat 150 x 210 mm.

Alfred Noyes (dichter)

De Engelse dichter en schrijver Alfred Noyes schreef in het begin van de twintigste eeuw een episch gedicht over sir Francis Drake [1540-1596, engelse zeeheld, kaper en vice admiraal]. Het werd in twee delen gepubliceerd. Het hier afgedrukte fragment over de schoonheid van de zee komt uit het tweede deel uit 1908.

De afbeelding is een linosnede in twee kleuren, niet van een zeilschip uit de tijd van Drake, maar zoals ze in de tijd van publicatie overal rond de Engelse kusten voeren. Met een stevige wind en golfslag. Romantiek van de zee is van alle tijden...

Gedrukt 250 grams Gmund ivoor in een oplage van 28 stuks. 3 drukgangen. Formaat 150 x 210 cm. Gesigneerd en genummerd.