Goed ontwerp

Ik maak graag goed werk voor goede mensen, zo simpel is het. Ik werk nauw samen met klanten, groot en klein, voor wie een goed ontwerp net zo belangrijk is als voor mij. Dat betekent slim strategisch denken, en mooi uitgevoerd werk op een intelligente manier implementeren.

Groot en klein

ZO grafisch ontwerp is een klein bureau. Dat houdt mij flexibel. Het betekent een hands-on mentaliteit en minder obstakels voor jou. Ik ben degene die jij ontmoet en die de telefoon opneemt, het denkwerk en de uitvoering doet. Maar ik ben ook degene die de kopjes afwast, en de rekeningen betaalt. 

Mijn achtergrond en netwerk zijn echter veel groter. In samenwerking met toonaangevende bureau's en andere professionals zijn er in de afgelopen 25 jaar vele opdrachtgevers geholpen met het opzetten en vormgegeven van hun merk.

Werkzaamheden variëren van logo's en huisstijlen tot presentaties, (bedrijfs)magazines en tentoonstellingen, websites en online nieuwsbrieven etc.

Het gaat om de details

Een goed ontwerp heeft meer nodig dan een goede gedachte en inspiratie. Het vergt begrip en het doorgronden van details, in de huid kruipen van het onderwerp. Doelmatig en effectief design vergt ook een dosis pragmatische creativiteit. Want wat is het nut van design als het niet voor je werkt, niet communiceert met jouw klant of hun leven makkelijker maakt?

Design dat werkt voor jou

Ik maak werk dat werkt voor jou, en voor jouw merk, niet voor mijn portfolio. Want wat is het werk waard als het niet communiceert met jouw klanten of hun leven gemakkelijker maakt? 

Als die werkwijze jou aanspreekt neem dan gerust contact met mij op.

Letterpress

Naast het digitale werk voor merken is er ook een analoge kant. ZO private press is een boekdruk (Letterpress) werkplaats waar modern denken wordt gecombineerd met traditioneel vakmanschap. Alles wat ik ontwerp en maak 'aan de pers' wordt met een betoverend kalm ritme gedrukt. Alles met de hand en zowel met antieke houten en loden letters als met eigen lino- en houtsnedes, en gedrukt op antieke drukpersen. Dit proces geeft het werk een handgemaakte warmte die onvergelijkbaar is met moderne offset druk.


Ik ben altijd geïnteresseerd in samenwerking met schrijvers en merken die hun werk deze uitstraling gunnen.

Frank Zomerdijk