BOEKONTWERP

Een boek vormgeven is altijd mooi werk. De omslagen natuurlijk, maar zeker ook een mooie bladspiegel en typografie. Zorgen dat de teksten makkelijk leesbaar zijn en alle pagina's vlot doorlezen.

DREAMS and their realistions

Arthur Briscoe (1873 - 1943) werd wereldberoemd met zijn voornamelijk nautische schilderijen en etsen. Hij was een fervent zeiler. Zijn schilder carrière startte gelijktijdig met zijn illustratiewerk voor de eerste uitgaven van het Engelse tijdschrift Yachting Monthly.

Dit werk is in latere jaren in de vergetelheid geraakt. Dat was voor mij de aanleiding om hier een boek over te schrijven. Dit resulteerde in een beknopte biografie en natuurlijk een groot overzicht van zijn werk voor de Yachting Monthly.

Behalve het samenstellen en schrijven is natuurlijk ook de vormgeving en drukwerkbegeleiding gedaan, en het is in eigen beheer uitgegeven.Het boek is met name in Engeland zeer goed ontvangen en stond o.a. op de shortlist van beste nautische titels van het gerenomeerde tijdschrift Classic Boat en kreeg uitgebreide reviews in diverse watersportbladen, waaronder Yachting Monthly. Er is tot mijn verbazing interesse van over de hele wereld voor het boek, tot in Japan zijn er exemplaren van verkocht.

Auteur Frank Zomerdijk.

Hardcover, 135 pagina's. Tekst Engels, Formaat 170 x 240 mm

Daar spraken wij nooit over

Dit boek is gemaakt in opdracht van de Oorlogsgraven Stichting en is gebaseerd op de gelijknamige tentoonstelling in het informatiecentrum van het militair ereveld Grebbeberg. Een tentoonstelling over de verwerking van oud militairen, hun naasten en nabestaanden van de strijd rond de Grebbeberg in 1940.

Auteur IJdo Groot.

Softcover, 58 pagina's, formaat 164 x 240 mm

De ontvoerde Tuin

De ontvoerde Tuin is een roman van Lieve Bedeer over het transport van Jheronimus Bosch' mooiste schilderij, de Tuin der Lusten, naar Spanje. Het jeugdboek is geïllustreerd door de schrijfster. ZO grafisch ontwerp deed het ontwerpwerk voor omslag en typografie, en deed de drukwerk begeleiding.

Auteur Lieve Bedeer.

Softcover, 269 pagina's. Formaat 135 x 210 mm